Samsung ramane lider de piata la categoria “smartphone”, in al treilea trimestru al anului potrivit celui mai recent studiu al firmei de cercetare Gartner.

Cu vanzari de aproximativ 55 de milioane de smartphone-uri in trimestrul al treilea, Samsung detine 32,5% din piata mondiala a smartphone-urilor si ramane pe prima pozitie in topul celor mai achizitionate telefoane destepte.

A doua pozitie este ocupata de Apple ce detine un procent de 14% din piata mondiala.Vanzarile Apple au ajuns la 23,6 milioane de smartphone-uri, valoare ca a fost influentata de aparitia noului model iPhone 5, multi clienti amanand achizitionarea unui smartphone din acest motiv.

RIM, cunoscut sub brandul Blackberry ocupa locul al treilea in top si controleaza  5,2 % din piata, vanzarile ajungand la 8,9 milioane de smartphone-uri.

HTC ocupa a patra pozitie, in timp ce Nokia a inregistrat vanzari ce o claseaza pe pozitia a saptea. In aceeasi perioada, grupul finlandez Nokia a avut vanzari de 7,2 milioane de smartphone-uri si detine 4.2% din piata.