Hostess Brands, unul dintre cei mai vechi producatori americani de brutarie si dulciuri, isi lichideaza operatiunile si concediaza o mare parte din cei 18.500 de angajati, potrivit Mediafax. Deja oportunistii fac afaceri pe eBay cu ultima savoare a unei prajituri Twinkie.

Reprezentantii grupului au anuntat ca au luat aceasta decizie dupa ce o greva generala a lasat compania fara resurse financiare pentru a-si continua activitatea. Livrarile se vor face cu minimul de personal necesar pana la epuizarea stocurilor, apoi compania se va concentra pe vanzarea tuturor activelor.

Intre timp, americanii cumpara cantitati mari de prajituri Twinkies si alte snack-uri produse de Hostess Brands, unii in scopul revanzarii, cu un profit substantial. Exista deja produse postate pe eBay si Craigslist  la preturi de sute si chiar mii de dolari, in ciuda faptului ca 10 Twinkies costa circa 5 dolari.

Agitatia s-ar putea sa fie inutila avand in vedere ca grupul intentioneaza sa vanda brandurile Twinkies, Ding Dongs si Ho Hos potrivit New York Times.