Unul dintre cei mai importanti retaileri de jucarii din Grecia are planuri mari pentru Romania dupa ce s-a extins puternic in Bulgaria si Cipru. In urmatorii patru ani in Romania vor fi deschise opt magazine Jumbo, primul fiind anuntat pentru 2014 in Bucuresti pe un teren achizitionat inca din 2006 de 47.000 mp.

“Noul target pentru Jumbo este Romania, care prezinta semne importante de imbunatatire si maturitate”, se arata in comunicatul celui mai mare retailer de jucarii care are un plan de expansiune puternic pe plan local: doua unitati pana la finele lui 2014, trei magazine in 2015, iar pana la sfarsitul lui 2016 numarul magazinelor Jumbo va ajunge la opt. In aceste conditii, retailerul  se va extinde in tara noastra cu o viteza mult mai mare decat in Bulgaria, unde compania are deja sapte magazine si unde a intrat in 2007.

Pentru primul an, compania aproximeaza ca romanii vor cheltui in cadrul magazinelor Jumbo 8,8 milioane de euro, in vreme ce in 2015 suma ar urma sa creasca pana la 22,7 milioane de euro , iar in 2016 vanzarile estimate se cifreaza la 37,3 milioane de euro.

Dupa 26 de ani de activitate, compania este prezenta in Grecia (51 de magazine), Bulgaria (7 magazine) si Cipru (3 unitati), avand peste 3.400 de angajati. In Macedonia si Albania, reteaua Jumbo functioneaza in sistem de franciza.

Pe langa jucarii, care reprezinta cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei ofera produse pentru ingrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoratiuni si produse pentru locuinta, toate la preturi mici.