Producătorul italian De’Longhi lansează espressorul manual cu pompă Dedica, un aparat ultra compact, care promite o experiență de barista în propria casă.

Compania este în topul mondial al producătorilor de espressoare de uz casnic, fiind şi lider în funcție de valoarea vânzărilor în perioada ianuarie – decembrie 2017.

Aparatul are o lățime de doar 15 cm și designul clasic, inconfundabil, al producătorului italian. Funcționează la o presiune profesională de 15 bari, portafiltrul Dedica permițând atât utilizarea cafelei măcinate, într-o cantitate ajustabilă pentru una sau două cafele, cât și a capsulelor de tip E.S.E. pod.

”Dedica este un aparat pentru iubitorii espresso-ului tradițional, pasionați de cafea și de prepararea ei și care vor să învețe cât mai multe trucuri pentru a deveni propriul lor barista”, a declarat Roxana Dumitru, Directorul de Marketing al De’Longhi România.

„Espressorul manual Dedica se adresează și celor cărora le place să experimenteze cu diferite tipuri de cafea măcinată – și mă refer aici atât la diversele arome și intensități, cât și la varietatea de băuturi pe bază de cafea și lapte. Ocazional, însă, dacă se grăbesc, sau pur și simplu vor să obțină un espresso într-un timp și foarte scurt, au și varianta de a folosi pod-urile Easy Serving Espresso”.

Aparatul se reglează pe înălțime, în funcție de tipul de ceașcă, permițând și folosirea recipientelor mai înalte, de până la 12 cm, pentru orice băutură pe bază de cafea cu lapte. În plus, este prevăzut şi cu un dispozitiv performant de spumare a laptelui.

De’Longhi a creat și o râșniță din aceeași colecție, cu un design foarte asemănător cu al espressorului manual.

”Râșnița permite până la 18 tipuri de măcinare diferite, în funcție de tipul de cafea pe care vrem să îl obținem. Acestea sunt adaptate preferințelor noastre și modului în care ne preparăm cafeaua: la espressor, la filtru sau la presă franceză”, precizează directorul citat.

În plus, râșnița poate măcina o cantitate de până la 14 cești de cafea în același timp, iar lamele conice din oțel inoxidabil păstrează aromele cafelei utilizate.

Un avantaj important al dispozitivului este că boabele de cafea pot fi măcinate direct în portafiltrul care se folosește la espressorul Dedica.

Espressorul manual Dedica și râșnița din aceeași colecție pot fi achiziționate din magazinele partenere De’Longhi.

Despre marca De’Longhi

De’Longhi este o marcă italienească înființată în urmă cu peste 100 de ani și devenită numărul 1 în lume în espressoare pentru uz casnic. Sub această marcă, Grupul produce și alte categorii de electrocasnice mici: climatizare, sisteme de încălzire, aparate pentru prepararea mâncării, dezumidificatoare etc.

Despre Grupul De’Longhi

În 1902, familia De’Longhi deschidea un mic atelier de fabricare a pieselor industriale. Devenit mai târziu unul dintre marii producători de calorifere electrice și aparate de aer condiționat, compania s-a extins pentru a include aproape orice categorie de aparate electrocasnice mici, de la cele pentru prepararea cafelei și a alimentelor, la cele pentru îngrijirea locuinței și a rufelor.

În 2001, compania De’Longhi a achiziționat producătorul britanic de aparate de preparare a mâncării Kenwood, extinzându-și oferta de produse din gamă și asigurându-și poziția de lider în categoria roboților de bucătărie.

De’Longhi și-a continuat extinderea și, în anul 2013, a cumpărat de la Procter & Gamble drepturile asupra produselor de uz casnic Braun.

Grupul De’Longhi este prezent în 33 de țări cu filiale directe și își comercializează produsele în întreaga lume, cu misiunea de a crea produse inovatoare care să aducă un plus de stil și de confort în fiecare casă.