Producatorul de  lactate Olympus Dairy Industry si-a bugetat o cifra de afaceri de afaceri de 55 milioane de euro in 2013, in crestere cu 20% fata de anul precedent, bazandu-se pe noi sortimente de produse ce vor fi furnizate de noua investitie de la Halchiu, Brasov, in valoare de 55 milioane de euro finalizata la sfarsitul anului trecut.

Mai mult, reprezentantul companiei spera ca marja produselor ce vor fi comercializate in Romania sa se dubleze la 40% in urmatorii ani.

“In prezent 80% din productia noastra merge in piete precum Italia, Germania sau Austria.  Pentru anii urmatori estimam ca vom creste la 40% cantitatea destinata pietei romanesti”, a declarat directorul general al companiei, Ilias Pliatsikas.

Cele mai van­dute pro­du­se, pana in prezent, pentru companie sunt te­le­mea­ua si iaurturile. In ceea ce priveste iaurtul grecesc potentialul acestuia este in crestere, compania preconizand ca acesta va ajunge la o cota de pia­ta de 15% in categoria iaurt in ur­ma­torii ani.

Grupul Olympus, prezent in Romania din 1999, are sediul in Trikala, Grecia si opereaza in 34 de tari. Olympus detine cinci fabrici, in Grecia, Bulgaria si Romania, care produc lactate si sucuri naturale.