Au crescut vanzarile la produsele crud-uscate, cu preturi mai ridicate decat cele fiert-afumate.
Producatorul de salamuri crud-uscate Agricola Bacau a vandut in primele opt luni ale acestui an peste 410 tone de salam de Sibiu, considerat de romani produs premium, cu aproape 7% mai mult decat in perioada similara a anului 2011, ceea ce indica o orientare evidenta a consumatorilor catre produse considerate mai sanatoase, cu grad scazut de procesare.
Acest trend este vizibil si daca se observa ca preparatele fiert-afumate ale aceluasi producator au avut o scadere in volum in primele sase luni. In plus, potrivit companiei piata mezelurilor este in contractie cu pana la 15%.
Potrivit ultimului raport de retail audit al firmei de cercetare Nielsen Romania, in perioada iunie – iulie 2012, salamul de Sibiu Agricola Bacau a inregistrat un nou record pe piata interna, atingand o cota de piata de 53,2% din punct de vedere valoric (49,2% in volum) in total segment salam de Sibiu comercializat in Romania.