Astazi, 18 aprilie, a avut loc cea mai importanta preluare de pe piata locala de bricolaj, cele 15 magazine Bricostore din Romania fiind preluate de grupul britanic de bricolaj Kingfisher  de la compania franceza de retail Group Bresson. Investitorul spera la o dezvoltare a afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine, potrivit Mediafax.

Piata de amenajari interioare din Romania are un potential solid de crestere, iar magazinele pe care le cumparam se afla in locatii bune“, a declarat directorul general al Kingfisher, Ian Cheshire.

Potrivit Bloomberg grupul britanic de bricolaj a convenit plata a 75 de milioane de euro pentru cele 15 magazine, suma mai mica decat valoarea neta a activelor.

Magazinele urmeaza sa fie reconfirgurate in formatul Brico Depot, utilizat de grupul britanic in Franta si Spania.  Folosind acest format reprezentantii considera ca exista posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine. Potrivit companiei, piata organizata de profil s-a triplat in perioada 2005-2011, la circa 1 miliard de euro.

Dupa preluarea celor 15 magaizne, Kingfisher ajunge la aproximativ 1.050 de unitati in noua tari din Europa si Asia.