Grupul francez Adeo, proprietarul magazinelor Leroy Merlin, ce detine in Romania o singura unitate in parcul de retail Colosseum din Chitila a decis sa se extinda. Astfel, a achizitionat alte 15 unitati ale retailerului austriac de bricolaj bauMax pe care le detine in Romania, printr-o tranzactie in actiuni.

Leroy Merlinrlin”Suntem multumiti ca am gasit o solutie foarte buna pentru bauMax Romania, care asigura o perspectiva pozitiva pentru toti cei implicati, mai ales pentru furnizori, care pot continua pe piata din Romania la fel ca pana in prezent”, a declarat directorul general al bauMax, Michael Hurter, potrivit unui comunicat al companiei. Compania a anuntat in primavara ca bauMax se va concentra pe cinci tari, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria si Slovenia, si va analiza operatiunile din Turcia, Romania, Bulgaria si Croatia.

Potrivit cotidianului austriac Die Presse cele mai mari pierderi au fost raportate in 2012 in Romania, de 26 milioane euro, si Turcia, 14 milioane euro.

Tranzactia trebuie sa obtina avizul autoritatilor romane pentru concurenta.

Grupul Adeo are operatiuni in 12 tari, printre care si Romania, cu mai multe formate de magazine, inclusiv Leroy Merlin, KoziKaza, Brico Center, Weldom, Bricoman si Bricomart.