Nokia pregateste un nou telefon dedicat cu predilectie tarilor emergente. Nokia Asha 501 se vrea un smartphone ieftin, cu o baterie ce tine in stabdby pana la 48 de ore, deschis comunitatilor online. 

Terminalul de 98 de grame este disponibil in sase culori indraznete , are un afisaj din sticla rezistent la zgarieturi si un singur buton “back”. Nokia Asha 501 este creat pentru a oferi utilizatorilor acces mai usor la tot ceea ce conteaza pentru ei, printr-un simplu gest swipe si doua ecrane principale: Home si Fastlane. In timp ce Home este un ecran de start traditional, bazat pe pictograme, pentru lansarea aplicatiilor individuale, Fastlane iti arata contactele, retelele de socializare si aplicatiile acesate recent.

Are preinstalat Nokia Xpress Browser, care comprima traficul de date cu pana la 90% si face navigarea mobila mai rapida si mai accesibila ca pret. Asha OS vine o multime de aplicatii sociale precum Facebook, Foursquare, Linkedin, Twitter sau YouTube.

Produsul disponibil in variantele single-SIM si dual-SIM cu EasySwap, ambele oferind suport WiFi. Camera foto are 3,2 megapixeli, iar memoria este de 4 GB, extensibila pana la 32 de GB. Utilizatorii vor avea 40 de jocuri EA Games gratuite, ce pot fi descarcate din Nokia Store.

Nokia Asha 501 urmeaza sa fie livrat incepand din iunie 2013. Se estimeaza ca varianta fara abonament va costa cel mai probabil 100 de dolari.