Patru din zece femei (37%) nu vor marturisi ca au cumparat o noua rochie sau pereche de pantofi, in timp ce doar 9% dintre barbati se simt suficient de jenati de banii cheltuiti pe haine pentru a pastra secretul, se arata nou studiu realizat in Marea Britanie pentru site-ul Nutmeg.com, informeaza cotidianului britanic Daily Mail.

Barbatii au insa si ei placeri vinovate legate de cumparaturi – in acest caz categoria de obiecte preferate sunt gadgeturile si electronicele. Studiul, realizat pe baza interviurilor oferite de 1.363 de adulti aflati in relatii, a identificat ca 29% dintre barbati isi ascund cheltuielile pe gadgeturi cum ar fi telefoane mobile, tablete si jocuri video, prin comparatie cu doar 6% dintre femei care au aceleasi pasiuni legate de cumparaturi.

Procentele sa pastreaza, dar raportul dintre sexe se inverseaza atunci cand este vorba suma de bani pe care parintii si-o comunica intre ei ca ar fi cheltuita pentru nevoile copiilor. Conform studiului, 29% dintre femei prefera sa minta cand ii comunica sotului sau partenerului suma de bani cheltuita pentru copii, prin comparatie cu doar 6% dintre barbati.

O treime dintre cei intervievati, indiferent de sex de aceasta data, incearca sa acopere costurile prea mari ale unei achizitii neasteptate sub pretextul ca era vorba de o promotie sau de un chilipir, chiar daca nu era vorba de asa ceva. Altii, mai putini cei drept, recurg la tactica ascunderii obiectelor cumparate, distrugerea chitantelor si pastrarea la secret a extraselor de cont.

Photo credit: yvestown / Foter.com / CC BY-NC-ND