Patru produse romanesti au fost premiate in cadrul galei Superior Taste Awards 2013 de catre importante Asociatii Culinare si de Somelieri din Europa din cele 1.250 de produse  testate.

Produsele romanesti premiate sunt Bergenbier si Bergenbier Non-Alcohol (Bergenbier SA), Napolact Moeciu – branza fermentata din lapte de vaca pasteurizat (FrieslandCampina Romania) si Magiunul de Prune Topoloveni (Sonimpex Topoloveni). Toate acestea au primit cate 2 stele aurii. Anul acesta, dintre produsele analizate 20% au primit trei stele aurii, 40% doua stele aurii si 15% o stea aurie.

“Ne motiveaza si ne bucura cele doua stele primite pentru calitate si gust de la ITQI, pentru fiecare dintre cele doua beri ale noastre, Bergenbier si Bergenbier Fara Alcool. Suntem singurii berari din Romania premiati de catre ITQI anul acesta, fiind intr-o categorie selecta, langa beri recunoscute la nivel mondial pentru calitate si premiate tot cu 2 stele”, a declarat Gabriela Bozdog, directorul fabricii Bergenbier.