Produsele din carne de pui ale Avicola Calarasi sunt supuse atentiei publicului dupa ce compania Selgros a  comunicat ca a refuzat in mai multe magazine livrari de la acest furnizor din cauza aspectului si calitatii necorespunzatoare  si a decis stoparea oricaror livrari viitoare de marfa pana la clarificarea situatiei.

“Aceasta masura a fost luata pentru a garanta tuturor clientilor Selgros calitatea si siguranta alimentelor comercializate’, precizeaza conducerea companiei Selgros Cash&Carry Romania intr-un comunicat.

In luna septembrie, compania Selgros a refuzat in mai multe magazine livrari de la furnizorul Avicola Calarasi din cauza aspectului si calitatii necorespunzatoare.

Avicola Calarasi este una dintre firmele implicate in dosarul de evaziune fiscala de peste 50 de milioane de euro aflat in atentia publicului la acest moment.

“SC Avicola Calarasi SA a livrat cantitati de came de pui alterata si catre magazinele din lantul Selgros, aspect constatat de Olteanu George, responsabil in cadrul Selgros Cash&Carry SRL Brasov, respectiv pulpele de pui receptionate in data de 11.09.2013 prezentau un miros ranced, inchis, iar, in paletii de marfa au fost identificate produse mancate si excremente de rozatoare (o situatie similara a fost identificata si intr-un magazin Selgros din Cluj – Napoca)”, se precizeaza in referatul cu propunerea de arestare a celor implicati in dosar citat de Mediafax.

Mai mult, potrivit anchetatorilor, unul dintre inculpatii din dosar, Orlando Daher, a dispus reambalarea unor cantitati importante de pui grill, de ordinul zecilor de tone, returnate din hipermarket. Astfel el i-a cerut adminstratorului unei firme care presta servicii catre SC Avicola Calarasi SA sa il ajute sa gaseasca o solutie prin care se pot reambala cantitati de pui, fara ca activitatea sa fie supravegheata sau verificata de persoane specializate, respectiv de medici veterinari.

Peste 13.500 de kilograme de carne de pasare au fost retrase pana la acest moment in Bucuresti si Brasov, cu ocazia verificarilor vizand lantul de supermarket-uri Selgros, pana in prezent nefiind depistate loturi infestate cu salmonella periculoasa pentru om, potrivit reprezentantilor ANSVSA.

Photo credit: thebittenword.com / Foter.com / CC BY