ALIAT, cu sprijinul financiar al Heineken Romania lanseaza cea de a patra editie a Caravanei Alcohelp, primul program integrat de prevenire si interventie adresat persoanelor cu un consum problematic de alcool si familiilor acestora.

Vizitatorii caravanei isi vor putea testa nivelul de consum de alcool, prin efectuarea testului Audit al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, vor putea primi informatii documentate cu privire la consumul responsabil si efectele consumului abuziv de alcool, si vor putea beneficia de consiliere.  Interventiile specializate disponibile in Caravana din acest an se vor concentra pe detectarea timpurie a consumului problematic de alcool, consiliere psihologica, dar si asupra investigatiilor medicale generale, precum verificarea tensiunii arteriale, sau metode alternative de tratament, cum ar fi terapia prin arta. Toate interventiile din timpul Caravanei vor fi gratuite si confidentiale.

Calatoria Caravanei va incepe in Bucuresti, Craiova si Iasi, continuand si la Brasov. Timp de patru saptamani, Caravana Alcohelp va ajunge atat in aceste orase mari, cat si in comunitati mai mici, cum ar fi Siret, Pojorata, Pascani, Vama Veche, Costinesti sau Eforie Nord.

In Bucuresti, Caravana va fi prezenta pe 20 iunie in parcul Herastrau, in timp ce la Iasi va fi situata in fata Facultatii de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa, iar la Craiova in Piata Mihai Viteazul.

Anul trecut s-au deschis primele centre AlcoInfo, oferind servicii specializate pentru persoanele care se confrunta cu un consum problematic de alcool in spitalele generale din Bucuresti (Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon), Craiova (Spitalul Municipal de Boli Infectioase), Campulung Moldovenesc (Spitalul Municipal din Campulung Moldovenesc) si Miercurea Ciuc (Spitalul Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc).