Aproximativ  74% dintre romani sunt preocupati de dieta si de propria greutate, iar jumatate din romani sunt foarte preocupati de existenta aditivilor alimentari in produsele existente la rafturi, conform unui studiu realizat de catre EXACT CC pentru Scandia Sibiu pe tema obiceiurilor alimentare.

Trei din 10 oraseni sunt de parere ca toate E-urile dauneaza grav sanatatii in timp ce patru din zece oraseni inteleg ca exista aditivi alimentari fara efecte negative asupra sanatatii. Persoanele din mediul urban dezaproba adaugarea aditivilor pentru culoare sau aroma mai placute ori pentru a mentine prospetimea produsului, dar tind sa fie mai indulgenti cu aditivii adaugati pentru a reduce numarul de bacterii daunatoare din alimente.

 Studiul mai arata ca 7 din 10 romani citesc etichetele atunci cand cumpara un produs nou lansat pentru piata. Printre informatiile verificate pe eticheta pe primul loc se afla numarul de calorii, urmat de aportul nutritiv, dar si beneficiile pentru sanatate.

In aceste conditii Scandia Sibiu a relansat o noua gama de pateuri cu o noua reteta, care nu contine E-uri, realizata din ficat integral de pui, porc, gasca, rata sau curcan dupa o reteta clasica din 1922.  Produsele sunt disponibile la raft incepand cu luna august.

Conform unui studiu realizat de catre EXACT CC pentru Scandia Sibiu pe tema obiceiurilor alimentare,