Portofele electronice in loc de tichete de masa

Portofelul electronic nu va permite retrageri de numerar, iar numarul tichetelor primite lunar nu il va depasi pe cel al zilelor lucratoare.
Actul normativ elimina totodata prevederile care limiteaza utilizarea a maximum doua tichete de masa/zi.
Potrivit Visa Europa peste 40.000 de angajatori ofera astfel de beneficii si circa 1,8 milioane de salariati primesc momentan tichete de masa.
Potrivit operatorului de carduri, aceasta modalitate de acordare a tichetelor de masa optimizeaza pentru angajatori costurile si procesele cu achizitionarea, transferul si distributia tichetelor, reduce considerabil volumul de munca alocat si elimina costul lunar al tiparirii tichetelor pe suport de hartie.
Pentru angajati prezinta o flexibilitate mai mare, intrucat vor plati la o achizitie suma exacta pentru produsele cumparate, spre deosebire de tichetele pe suport de hartie, dar si avantajul ca le vor putea folosi la mai multi comercianti. De asemenea, reprezinta un instrument de plata sigur, care beneficiaza de toate sistemele de securitate ale cardurilor bancare si poate fi reemis in cazul pierderii sau distrugerii, fara riscul de a pierde banii sau de a fi furati.
Pe de alta parte, statul va avea un grad mai sporit de control asupra emiterii si utilizarii fondurilor destinate pentru acoperirea costurilor de masa, intrucat se vor putea monitoriza si limita mai eficient tranzactiile doar catre unitatile de alimentatie publica.
EdenRed a emis deja primul card de masa, dezvoltat sub sigla MasterCard, fiind dotat cu cip, iar tranzactiile sunt aprobate de posesor prin introducerea codului PIN. Cardul utilizeaza de asemenea tehnologia Contactless, care permite efectuarea de plati rapide, fara necesitatea introducerii codului PIN pentru plati sub 100 lei, in cadrul unitatilor care afiseaza sigla PayPass.
“Desi functioneaza similar cu un card obisnuit, cardurile de masa nu sunt carduri bancare si au anumite limitari: nu permit retragerea de numerar de la bancomate, iar sumele de pe card vor putea fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare, intr-o retea distincta de magazine si restaurante afiliate. Neavand un cont bancar asociat, ele au in plus avantajul de a nu impune beneficiarilor comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare”, a declarat la randul sau Iulian Alexe, director Marketing & Business Development al Edenred Romania, cea mai mare companie emitenta de tichete de masa, potrivit datelor proprii.
Si Up Romania a anuntat ca va emite cardurile de masa Cheque Dejeuner. Acestea vor circula in paralel cu tichetele de masa pe hartie, alegerea formatului fiind la aprecierea angajatorului.
„Suntem pregatiti in orice moment sa emitem tichetele de masa in format electronic, in acest moment asteptam doar obtinerea licentei, o etapa obligatorie pentru absolut toti emitentii acestor produse.”, spune Elena Pap, Director general al Up Romania.
Tichetele de masa in format electronic Cheque Dejeuner, emise de Up Romania, se vor supune acelorasi norme, precum tichetele in format fizic. Astfel, acestea au aceeasi valoare nominala, stabilita prin lege (in prezent, 9.35 lei), se acorda dupa aceleasi reguli – cate 1 tichet pentru fiecare zi lucratoare sau interval de 8h (in cazul angajatilor care lucreaza in ture).
Tichetul de masa electronic de la Up Romania va fi emis in parteneriat cu MasterCard care ofera o utilizare rapida la comerciantii ce afisaza sigla PayPass, pentru plata sumelor mai mici de 100 de lei, fara a mai fi nevoie de introducerea codului PIN.
Activarea cardului Cheque Dejeuner, precum si accesarea informatiilor despre sold, se pot face prin platforma online, din spatiul personal dedicat fiecarui utilizator, pe baza unui username si a unei parole.
Related posts: