Cris Tim,unul dintre cei mai mari producatori alimentari din Romania, va investi trei milioane de euro intr-o noua fabrica de ready-meal la Filipestii de Padure. Fabrica cu o capacitate initala de 10 tone pe zi va incepe productia din 2016.

Cris-TimDecizia a fost luata ca urmare  a cresterii cu 30% a vanzarilor pe acest segment in 2014.

“In acest an investim aproximativ 3 milioane de euro intr-o fabrica noua de ready-meal la Filipestii de Padure. Vom incepe in acest an si anul viitor va intra in functiune. Plecam de la o capacitate de 10 tone pe zi, iar in doi ani vom ajunge la 15-20 de tone pe zi. Vom produce salate, grill-uri gata preparate si vom trece la supe. E o zona pe care am identificat-o ca fiind de viitor”, a spus Radu Timis, presedintele grupului citat de Mediafax.

Cris Tim produce deja mancare la caserola si a avut anul trecut vanzari pe acest segment de peste 5 milioane de euro pe an.

O investitie cu o valoare similara – de 2,5 milioane de euro va fi directionata pentru o “crama butic” pentru cele 33 de hectare de vita-de-vie pe care compania le are la Ceptura (Prahova).

“Vom produce vinuri in zona super premium. Noi am inceput de anul trecut sa producem vinuri, dar nu la noi, ci la o crama vecina. Vom incepe constructia din acest an si probabil vom procesa de anul viitor”, a mai spus el.