Structura centrului comercial Korona, investitia a Echo Investment, planificata si rectificata de investitor de mai multi ani se schimba. Astfel, noul concept prevede utilizarea intregii suprafete de teren si constructia centrului comercial doar pe un nivel, si nu pe doua asa cum se dorea initial, potrivit Mediafax. Echo Investment intentiona initial sa construiasca centrul comercial doar pe o parte din terenul de cinci hectare din nordul Brasovului si sa realizeze ulterior o extindere a proiectului de 10.000 de metri patrati.

Din discutiile pe care le-am avut in prima jumatate a anului cu retailerii pentru inchirierea centrului comercial mi-am dat seama ca ceva era in neregula si ca proiectul n-ar fi fost functional in conditiile actuale de piata. Atunci am inceput sa ma gandesc la un proiect adaptat conditiilor pietei si nevoilor chiriasilor. Trebuia sa venim in intampinarea cererilor partenerilor nostri. Asa ca am decis sa schimbam conceptul”, a spus Roxana Stanciulescu senior leasing manager al companiei Echo Investment.

Constructia ar trebui sa inceapa in primavara anului viitor si va dura maxim 18 luni.

“Dezvoltarea de proiecte de la zero a devenit o provocare, din cauza ca retailerii ofera chirii foarte mici, iar cerintele privind investitiile pe care dezvoltatorii trebuie sa le faca pentru amenajarea magazinelor sunt foarte mari”, a declarat pentru Mediafax Roxana Stanciulescu. Aceasta a aratat ca nivelul chiriilor s-a redus in urma cu trei ani cu 20-30% si a ramas de atunci la un nivel similar, in timp ce investitiile impuse de retaileri dezvoltatorilor pentru a le amenaja spatiile au crescut cu cel putin 30%.

 Korona va avea  120 de spatii de retail, restaurante, precum si o zona de entertainment, cu sapte sali de cinema. Echo Investment a incheiat deja un contract de inchiriere cu Carrefour si este in discutii cu retaileri precum C&A, LLP Reserved (pentru brandurile Sinsay si Mohito – reprezentand intrari noi pe piata romaneasca, Reserved, Cropp Town si House), Deichmann si dm.