Supermarketul Auchan din cadrul complexului Palas Iasi a fost amendat cu 5.000 de lei de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului in urma unei plangeri depuse de un consumator din cauza unor diferente intre cantitatea reala si cea scrisa pe ambalajul caserolelor preambalate, potrivit Ziarul de Iasi.

„Ca urmare a unei reclamatii inregistrata la sediul institutiei, a fost dispus un control operativ la supermarketul Auchan din municipiul Iasi. In urma verificarilor efectuate de comisari, aspectele reclamate s-au confirmat. Astfel, la momentul controlului au mai fost identificate la comercializare sapte caserole de tipul celei achizitionate de consumator. Dintre acestea, in urma cantaririi, la trei caserole s-au inregistrat diferente fata de greutatea neta inscrisa pe ambalaj, diferentele fiind chiar semnificative: 244g cantarit fata de 620g inscris pe ambalaj; 394g fata de 604g pe ambalaj sau 318g fata de 454g pe ambalaj”, a declarat Marian Grigoras, comisar sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului Iasi.

Potrivit comisarilor, reprezentantii Auchan au motivat deficientele prin posibile erori ale aparatului care eticheteaza automat produsele.