Nu mai putin de 50 de branduri internationale sunt interesate sa intre pe piata din Romania, dar doar cinci, sase vor si avea curajul sa si investeasca in Romania in urmatorii ani, potrivit  Siminei Istrate, Associate Director in cadrul departamentului de Retail al Colliers International Romania.

“Sunt multe branduri din Franta, Germania, Spania, Anglia care analizeaza piata din Romania de 4-5 ani si ar fi interesate sa intre pe piata. Teoretic, sunt peste 50 de branduri care se uita la piata din Romania, dar, practic, peste cativa ani vom vedea cinci, sase intrari. Probabil ca noile branduri vor analiza piata locala sa vada cum se schimba comportamentul consumatorului roman. Va fi foarte importanta experienta dezvoltatorului si al managerului centrului comercial”, a  declarat Simina Istrate, adaugand ca marii retaileri cauta spatii suficient de mari si bine pozitionate  ca sa inceapa cu dreptul pe piata, spatii destul de greu de gasit la acest moment in centrele comerciale existente.

Reprezentantul Colliers a adaugat ca magazinele asteptate de romani precum Tk Maxx sau Primark vor ajunge in Romania doar dupa ce vor testa piata din Polonia.  “Din pacate, brandurile din Anglia prezente in Romania nu au avut o experienta placuta in Romania”, a mai comentat Simina Istrate motivele care ii fac pe unii retaileri internationali sa fie mai prevazatori cand vine vorba de piata de retail autohtona.