Cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, Samsung Electronics, isi reorienteaza productia din China in Vietnam, pentru a plati salarii si mai mici si pentru a proteja marjele de profit, odata cu incetinirea cresterii pietei pe segmentul telefoanelor scumpe, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

“Trendul mutarii din China in Vietnam se va accelera probabil pentru cel putin doi-trei ani, in mare parte din cauza costurilor mai ridicate cu forta de munca ale Chinei. Autoritatile din Vietnam sunt foarte agresive acum in atragerea industriilor”, a declarat Lee Jung Soon, seful unei divizii pentru incurajarea afacerilor la Agentia Coreeana pentru incurajarea Investitiilor din Vietnam.

Samsung a depasit competitorul principal Apple oferind clientilor telefoane cu preturi variind dintre 150 si 900  de dolari. Deoarece cererea incetineste pe segmentul high-end, cel care aduce si cele mai mari profituri, iar companiile rivale din China pun presiune pe preturi, Samsung se alatura unor companii precum Nokia si Intel, atrase de salariile mici din Vietnam, de circa o treime fata de cele din China.