Centrul comercial AFI Palace Cotroceni este cel mai atractiv centru comercial din Capitala,  motiv pentru care exista o cerere de extindere  a acestuia de 6.000-7.000 mp, potrivit directorului executiv al AFI Europe Romania, David Hay, citat de Mediafax. 

“Avem cereri de la retaileri pentru extinderi, ne gandim cum sa ne extindem si avem si cateva idei, daca am mai avea 6.000-7.000 am fi fericiti. Cautam solutii sa extindem spatiile, sper sa putem sa cream spatiile acestea”, a afirmat reprezentantul AFI Europe.

In plus, Hay a aratat ca planurile companiei sunt si de a extinde parcarea cu inca un nivel, respectiv 400 de locuri, investitie care ar urma sa fie realizata in acest an sau anul viitor.

Pentru inceput “vrem sa introducem in acest an sistemul de plata a parcarii. Nu stiu care va fi sistemul, dar vrem sa introducem plata din acest an. Iarna si in week-end, datorita popularitatii centrului comercial, cele 2.500 de locuri de parcare nu sunt de ajuns. Am vazut ca multe persoane utilizeaza parcarea dar nu vin in centrul comercial. Multe persoane din Drumul Taberei isi tin masinile in parcarea noastra iarna, de asemenea si cei care lucreaza in cladirile de birouri din apropiere. Locurile de parcare sunt pentru cei care vin sa cumpere din mall. Ne propunem sa-i scoatem afara pe cei care nu merg in mall, dar folosesc parcarea, in timp ce cei care fac cumparaturi nu vor plati, ci doar beneficiaza de acest sistem”, a declarat agentiei Mediafax David Hay, directorul executiv al AFI Europe Romania.

Schimbari sunt si in ceea ce priveste mixul de chiriasi din centrul comercial, reprezentantul AFI Europe mentionand mutarea magazinului Sephora si ocuparea spatiului de catre parfumeria Douglas la parterul mall-ului, precum si mutarea magazinului Domo de la parter la etajul 1.

“Vor mai fi retaileri care vor pleca, unii se vor muta – cum este cazul Domo, pe care l-am mutat de la parter, la etajul 1, unde aveam un spatiu gol. Astfel, am ocupat un spatiu gol si in acelasi timp am lasat un spatiu disponibil intr-o pozitie foarte buna, pe care il putem inchiria la o chirie mai mare decat cea pe care o platea Domo. Vom continua aceste schimbari, pe care le-am facut in ultimii ani, dar in acest an ne vom concentra pe acest proces cu scopul de a creste traficul si vanzarile.”, a aratat Hay.