Retailerul de mobilier si decoratiuni JYSK are in plan sa inaugureze 100 de magazine pe termen mediu, potrivit Mediafax. 

“In cadrul JYSK Group estimam ca vom deschide aproximativ 120 de magazine noi in 2013/14. Pentru Romania nu am stabilit un numar fix de magazine pe care trebuie sa le deschidem in acest an. Esential pentru noi este sa gasim spatii potrivite si conditii contractuale bune pentru zonele in care ne vom dezvolta. Planurile de expansiune pe termen mediu aprobate de JYSK Nordic sunt 100 magazine in Romania (distribuite in toata tara, nu avem in vedere doar anumite orase) si 35 in Bulgaria”, a afirmat Alexandru Bratu, country manager JYSK Romania si Bulgaria.

Retailerul are asteptari moderate privind evolutia pietei de mobila din Romania.

“Nu vedem momentan o evolutie foarte spectaculoasa a indicatorilor macroeconomici care sa ne faca sa speram la imbunatatirea neasteptata a cifrelor pe piata de mobila”, a spus Bratu.

Compania comercializeaza mobilier, care acopera o treime din vanzari, dar si saltele, pilote, perne, precum si decoratiuni si produse pentru baie.