Leroy Merlin a cumpărat magazinul din Colloseum, tranzacţia a fost încheiată marţi, a declarat Frédéric Lamy (foto), director general Leroy Merlin România. Reprezentantul marelui retailer de bricolaj estimează că Leroy Merlin  va ajunge să aibă profit net anul viitor şi o cifră de afaceri de 500 milioane de euro în 2018.

20160928_110833

Expansiunea retailerului s-a accelerat după cumpărarea BauMax în noiembrie 2014. Din cele 15 magazine cumpărate atunci, 12 au fost rebranduite. Costurile cu acest proces de rebranding au fost de 1-2 milioane de euro per magazin, diferind în funcţie de suprafaţă, astfel că bugetul total alocat acestui proces a fost de circa 15 milioane de euro.

Întrebat de Retailers.ro ce se întâmplă cu unitatea din Piteşti sau cu fostul BauMax de pe Şoseaua Chitilei, directorul Leroy Merlin a răspuns: “Fostul BauMax Chitila e utilizat deocamdată pentru aspecte logistice. E prea aproape de unitatea din Colloseum ca să fie magazin. Leroy Merlin Piteşti, care a fost închis anul trecut, e acum închiriat unei companii turceşti de electronice. Fostul BauMax din Craiova are o poveste similară cu cel de pe Şoseaua Chitilei: e localizat bine dar e prea aproape de Leroy Merlin. Pentru moment e închis”.

Cât despre faptul că a fost cumpărată unitatea de pe Şoseaua Chitilei, Lamy a amintit că preluarea în proprietate e o strategie de grup, fiind o afacere de familie. “Cumpărăm magazinele unde se justifică preţul pentru că e o afacere de familie, pe termen lung, astfel că aare importanţă patrimoniul. În România avem cam 70% dintre magazine în proprietate. În Franţa, spre exemplu, avem în proprietate cam 80% din magazine. Să avem 100% ar fi destul de greu.”

“În anul 2015 am dublat rulajul din 2013 al BauMax iar până la finele acestui an vom tripla cifra de afaceri a retailerului preluat de noi. Raportat la piaţa de brigolaj modern, progresul business-ului nostru va fi de peste 10% și de peste două ori mai mult decât crește piața. Avem o cotă de piaţă de 15 – 20%, pe o piaţă a bricolajului modern pe care o estimez la 2-3 miliarde de euro anual”, a declarat Frederic Lamy.

Leroy Merlin a deschis în 2 septembrie cel de-al 15-lea magazin din România, încheind cu această ocazie şi procesul de dezvoltare, modernizare și rebranding al magazinelor bauMax.

Viitoarea deschidere va fi la Oradea, în vara anului viitor.