Leroy Merlin, pe profit în 2017 şi rulaj de 500 mil. € în 2018

Leroy Merlin a cumpărat magazinul din Colloseum, tranzacţia a fost încheiată marţi, a declarat Frédéric Lamy (foto), director general Leroy Merlin România. Reprezentantul marelui retailer de bricolaj estimează că Leroy Merlin  va ajunge să aibă profit net anul viitor şi o cifră de afaceri de 500 milioane de euro în 2018.

20160928_110833

Expansiunea retailerului s-a accelerat după cumpărarea BauMax în noiembrie 2014. Din cele 15 magazine cumpărate atunci, 12 au fost rebranduite. Costurile cu acest proces de rebranding au fost de 1-2 milioane de euro per magazin, diferind în funcţie de suprafaţă, astfel că bugetul total alocat acestui proces a fost de circa 15 milioane de euro.

Întrebat de Retailers.ro ce se întâmplă cu unitatea din Piteşti sau cu fostul BauMax de pe Şoseaua Chitilei, directorul Leroy Merlin a răspuns: “Fostul BauMax Chitila e utilizat deocamdată pentru aspecte logistice. E prea aproape de unitatea din Colloseum ca să fie magazin. Leroy Merlin Piteşti, care a fost închis anul trecut, e acum închiriat unei companii turceşti de electronice. Fostul BauMax din Craiova are o poveste similară cu cel de pe Şoseaua Chitilei: e localizat bine dar e prea aproape de Leroy Merlin. Pentru moment e închis”.

Cât despre faptul că a fost cumpărată unitatea de pe Şoseaua Chitilei, Lamy a amintit că preluarea în proprietate e o strategie de grup, fiind o afacere de familie. “Cumpărăm magazinele unde se justifică preţul pentru că e o afacere de familie, pe termen lung, astfel că aare importanţă patrimoniul. În România avem cam 70% dintre magazine în proprietate. În Franţa, spre exemplu, avem în proprietate cam 80% din magazine. Să avem 100% ar fi destul de greu.”

“În anul 2015 am dublat rulajul din 2013 al BauMax iar până la finele acestui an vom tripla cifra de afaceri a retailerului preluat de noi. Raportat la piaţa de brigolaj modern, progresul business-ului nostru va fi de peste 10% și de peste două ori mai mult decât crește piața. Avem o cotă de piaţă de 15 – 20%, pe o piaţă a bricolajului modern pe care o estimez la 2-3 miliarde de euro anual”, a declarat Frederic Lamy.

Leroy Merlin a deschis în 2 septembrie cel de-al 15-lea magazin din România, încheind cu această ocazie şi procesul de dezvoltare, modernizare și rebranding al magazinelor bauMax.

Viitoarea deschidere va fi la Oradea, în vara anului viitor.Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Retailers.ro © 2020 All Rights Reserved