Sky Tower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, a împlinit 10 ani de existenţă pe piaţa locală. Karl-Maria Pfeffer, CEO, RPHI, proprietarul clădirii: Bucureştiul nu e tocmai un oraş în care să construieşti uşor clădiri aşa de înalte; în plus, având în vedere actuala situaţie de pe piaţa construcţiilor, cred că vom rămâne… cea mai înaltă clădire şi pentru următorii 10 ani.

Întrebat dacă ar putea să înalţe clădirea şi mai mult, mai în glumă, mai în serios, Pfeffer a răspuns că nu şi că, printre altele, pentru a o mai înălţa ar avea nevoie şi de aprobări de la Autoritatea Aeronautică. Directorul citat nu exclude ca pe viitor clădirea să fie vândută însă, nu se ştie când ar putea fi momentul potrivit.

Clădirea SkyTower are peste 2.000 de rezidenți, cu o suprafață totală închiriabilă de 40.450 de metri pătrați și o distribuție medie de 1.157,70 metri pătrați închiriabili per etaj. Chiriașii provin din diverse industrii, de la IT, energie, banking, farma sau asigurări, la cosmetice și design interior.

RPHI se angajează să-și continue planurile de investiții în România, cu accent pe dezvoltarea portofoliului actual de clădiri de birouri (SkyTower și FCC Office Building).

Despre SkyTower

SkyTower are 37 de etaje, ajungând la o înălțime de 137 de metri deasupra solului și 60 de metri de structură subterană cu 5 etaje de locuri de parcare și depozitare. Toate zonele de birouri din SkyTower sunt iluminate natural, iar etajele superioare beneficiază de ascensoare de mare viteză, care ating o viteză maximă de 6 metri pe secundă.

Cât despre afacerile apărute la Finanţe, Skytower Building a trecut pe profit anul trecut (de la pierderi în anul 2020), la o cifră de afaceri de circa 44 milioane de lei. Profiturile au fost reduse însă, probabil şi ca urmare a investiţiilor făcute. Doar în ultima perioadă, Sky Tower a anunţat finalizarea unei noi investiţii care au presupus un an de lucrări de renovare şi reconversie, mai precis două facilităţi: centrul multifuncţional de evenimente SkyHub, cu primul amfiteatru amplasat într-o clădire de birouri; cel mai mare ecran video LED şi cele mai înalte coloane verzi instalate în lobby-ul unei clădiri de birouri.