Pe o parte din terenul fostei mari uzine Roman din Braşov, care fabrica renumitele autocamioane, Dedeman, cea mai mare rețea din România cu magazine de materiale de construcţii şi amenajări interioare, a deschis pe 21 octombrie în Brașov magazinul cu numărul 58.

Următorul magazin Dedeman care își va deschide porțile anul acesta va fi cel din municipiul Bârlad.

locul fostei fabrici de jante din cadrul Roman SA, potrivit anunțului făcut de compania din Bacău. Băcăuanii au cumpărat un teren de 50.000 de metri pătrați pe platforma fabricii de autocamioane în cadrul procedurilor de reorganizare a companiei brașovene intrate în insolvență

Noul magazin Dedeman, situat la intrare în Cartierul Noua pe Calea București a presupus o investiție totală de 19 milioane de euro.

Această sumă include valoarea de achiziție a terenului de aproximativ 5 hectare, cheltuielile pentru lucrările de construcție, rafturile, obiectele de mobilier și materialele utilizate în amenajarea zonei comerciale, de birouri și a zonei exterioare, utilajele și echipamentele necesare desfășurării activității, precum și valoarea stocului de produse pregătite pentru deschidere.

Suprafața construită a noului magazin este de 17.700 mp, dintre care circa 3.000 mp sunt alocați serei.

În zona de exterior au fost amenajate spații verzi și o parcare cu 437 de locuri.

“Primul magazin Dedeman din Brașov a fost inaugurat în anul 2010. De atunci și până acum am crescut, am învățat, am planificat, am așezat magazine pe aproape întreaga hartă a țării și am aniversat cu mândrie 30 de ani de existență. De aceea, astăzi suntem pregătiți să deschidem în acest oraș porțile unui nou magazin Dedeman care ne va permite să fim mai accesibili pentru toți clienții noștri din municipiul Brașov și din localitățile vecine”, a declarat  – Dragoș Pavăl, Președintele companiei Dedeman.

Magazinul Dedeman Brașov – Cartier Noua este prevăzut cu o centrală electrică fotovoltaică care, odată ce va fi pusă în funcțiune, va genera energie electrică destinată exclusiv autoconsumului prin intermediul panourilor solare montate pe acoperișul magazinului. Puterea totală instalată este de aproximativ 400 kWp.

Noul magazin are și o stație de încărcare a mașinilor electrice unde pot fi încărcate simultan două autoturisme.

Dedeman Brașov – Cartier Noua este primul magazin inaugurat de marele retailer în 2022.

Dedeman în cifre

– 58 de magazine, 5 centre logistice, parc auto propriu;

– între 7.500 și 18.000 mp – suprafaţa unui magazin;

– peste 12.800 de angajaţi;

Dedeman este o afacere controlată de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, ale cărei baze au fost puse în anul 1992. Cele mai recente date arată că Dedeman SRL a avut în anul 2021 afaceri nete de 10,03 miliarde de lei şi un profit net de circa 1,68 miliarde de lei, cifre în creştere faţă de anul 2020.