Leroy Merlin, al doilea retailer de bricolaj de pe piaţa locală după Dedeman, va deschide săptămâna viitoare, pe 7 iulie, cel de-al 21-lea magazin din România și primul din municipiul Arad.

Retailerul francez a intrat pe piața locală în 2011 (când a deschis magazinul din Colosseum de pe Şoseaua Chitilei) este și printre primii retaileri care își deschid porțile în parcul de retail AFI Europe inaugurat la Arad. Noul magazin are suprafață totală de 9.000 metri pătrați şi peste 100 de angajați.

Conform celor mai recente informaţii de la Ministerul de Finanţe, Leroy Merlin figurează pe anul 2022 cu o cifră de afaceri netă de circa 2,95 miliarde de lei, în creştere cu 14% faţă de anul 2021. Profitul net a fost de 271 milioane de lei, cu 26% mai mare decât în 2021.

„Primul Leroy Merlin din Arad marchează, totodată, deschiderea celui de-al 21-lea magazin din țară, un pas important în strategia noastră de dezvoltare”, a declarat Mathieu Bauduin (foto mai jos), CEO Leroy Merlin România.

Bauduin este din 23 iunie noul CEO al companiei în România, acesta înlocuindu-l pe Frédéric Lamy, cel care a fost CEO-ul Leroy Merlin România în ultimii 9 ani.

Înainte de a prelua şefia, Mathieu Bauduin a fost director regional Nord-Est în cadrul companiei, fiind responsabil de dezvoltarea și coordonarea magazinelor Leroy Merlin din Iași, Suceava, Bacău, Ploiești, Târgoviște și Constanța.

Despre Leroy Merlin

Leroy Merlin, membră a Grupului Francez ADEO, este lider european al pieței de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit.

Harta ADEO cuprinde peste 1.000 de magazine situate în 20 de țări ce deservesc 500 de milioane de locuitori și profesioniști.

 

În România funcționează 21 magazine Leroy Merlin, cu aproape 3.500 de angajați în 15 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara, Oradea, Târgoviște și Arad.