Distribuitorul de produse congelate si refrigerate Macromex a finalizat investitia de 17 milioane de euro reprezentand un centru de distributie din Campia Turzii de mari dimensiuni. Constructia ocupa o suprafata de 6.900 mp si are o capacitate de stocare de 17.000 paleti la o temperatura constanta de -25 C. 

Centrul de distributie denumit Edenia Distribution Center, dupa cel mai important brand de produse congelate detinut de Macromex, urmeaza sa intre in functiune in luna aprilie a acestui an. Acesta este format din mai multe zone cheie: depozitul High-Bay, zona de depozitare pentru paleti, zona de picking, zona de triere si expeditie paleti.

Depozitul High-Bay, una dintre cele mai importante zone ale complexului logistic, are o inaltime de 42 m si 16 nivele de depozitare, cu o capacitate de stocare de 15.600 de paleti. Este unicul depozit High-Bay cu temperatura controlata din Romania si este complet automatizat. 

Edenia Distribution Center are ca scop principal stocarea si distribuirea in zona de nord-vest a produselor din portofoliul Macromex ce are in portofoliu o serie de branduri proprii: Edenia, La Strada, Corso, Gruia, Azuris, Casa Gruia, dar si brandurile partenere – La Lorraine, Dr. Oetker, President, Akadia, Philadelphia, Farm Frites, Mars.