Inspiratia colectiei primavara vara 2014 a brandului Lee Cooper are ca punct de pornire carnavalurile traditionale britanice, care impanzesc Anglia pe perioada verii.

Stilul feminin vestimentar din timpul evenimentului este definit de haine care accentueaza corpul si de imprimeuri jucause. Grafica si imagnile preluate din zona heraldicii si care se regasesc pe obiectele handmade comercializate la carnaval, trec pe obiectele vestimentare, intr-un mix nou-vechi extrem de reusit, la fel cum o fac si inscriptiile aflate pe tarabele de la carnaval sau expresiile locale.

For her

Artizanii aflati in plin proces creativ care produc obiecte cu aer boem sunt punctul de plecare al acestei colectii de primavara-vara 2014. Imprimeurile florale delicate, printre care se remarca faimosii trandafiri britanici, sunt o reminiscenta a veselei disparate care poate fi gasita la celebrele petreceri in gradina ce au loc in timpul verii in Anglia. Totodata, imprimeurile grafice de pe tricouri fac trimitere la fontul indicatoarelor existente la aceste petreceri, in timp ce imprimeurile care abunda pe haine ofera articolelor aparent unisex o feminitate evidenta. Jachetele din denim si camasile din material inspicat de tip chambray, realizate din denim de bumbac foarte fin, au o silueta neconturata, lasand descoperita partea de jos a abdomenului.

For him

Fierarii si micii comercianti influenteaza look-ul masculin puternic al colectiei, in timp ce paleta cromatica face trimitere la momente importante din istoria de peste un secol a brandului. British Khaki se refera la radacinile muncitoresti ale lui Lee Cooper, in timp ce Brown Sugar face referire la fanii trupei The Rolling Stones, dar care poarta piese Lee Cooper. Look-ul cel mai important al colectiei este jacheta usoara fara guler si cu maneca scurta, purtata relaxat cu un tricou cu dungi si cu o pereche de jeansi de un albastru moderat, care reprezinta chintesenta sezonului.