Al doilea hipermarket al retelei in faliment Pic aflat in Pitesti a fost vandut la inceputul saptamanii.  Cumparatorul este lantul de supermarketuri Succes Nic Com ce detine aproximativ 170 de super­marketuri, minimarketuri si alte magazine pe supra­fata mica si doua hipermarketuri.

“Tranzactia s-a realizat in urma unei proceduri de supraofertare, actualul cumparator oferind un pret mai ridicat decat societatea cu care se incheiase in prealabil un antecontract. Ne bucuram ca am reusit sa cream premisele unui proces competitiv, prin care s-a reusit maximizarea valorii activului si implicit a gradului de recuperare a creantelor creditorilor”, a declarat intr-un comunicat Sorin Vlad, senior manager la PwC Romania.

In luna decembrie a anului trecut, un alt hipermarket din patrimoniul Pic, cel din Oradea, a fost vandut catre Western Logistics din grupul maltez Alf Mizzi & Sons Ltd.

Suntem in procedura de vanzare si pentru celelalte trei hipermarketuri ramase in patrimoniul Pic. Exista interes atat din partea unor importanti oameni de afaceri locali, cat si din partea unor firme internationale care nu sunt inca prezente pe piata romaneasca, dar nu am ajuns inca la o intelegere acceptabila din punct de vedere financiar. Suntem insa increzatori ca in curand vom realiza noi tranzactii pe acest proiect”, a declarat Cristian Ravasila, senior manager, liderul echipei de servicii de restructurare a afacerii din cadrul PwC Romania.

Reteaua de magazine Pic a intrat in procedura de faliment in anul 2012 si, in prezent, mai detine trei hipermarketuri in orasele Braila, Calarasi si Craiova.

PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul judiciar al companiei PIC organizeaza pe 25 aprilie o licitatie pentru vanzarea  activelor. Pentru hipermarketul Pic din Craiova de 20.000 mp constructii si un teren de 57.379 mp a fost stabilit un pret de pornire de 2,4 milioane de euro. Lichidatorul a stabilit un pret de pornire de 3,4 milioane de euro pentru magazinul din Calarasi, respectiv pentru 24.500 metri patrati constructii si 77.147 metri patrati de teren, iar din vanzarea hipermarketului din Braila (15.300 mp de constructii si 49.284 mp de teren) lichidatorul spera sa obtina minim 3,2 milioane de euro.