carrefour-billa

Carrefour România a primit aprobarea Consiliului Concurenței pentru achiziția rețelei de supermarketuri Billa din România, în urma unei tranzacții estimată la circa 100 de milioane de euro.

Carrefour România va achiziționa 86 de magazine Billa, răspândite pe întreg teritoriul României, cu o suprafață totală de vânzare de aproximativ 83.000 mp. Ulterior, retailerul va trebui să renunțe la trei supermarketuri din Brăila (două magazine Carrefour Market și un magazin Billa), ale căror angajați, echipamente și activitate vor fi transferate către un alt operator.

Achiziția va permite grupului francez să-și consolideze oferta multi-format și să-și consolideze prezența în România. Carrefour deține în România 29 de hypermarketuri Market, 109 supermarketuri Market, o platformă de comerț online și patru magazine de discount Supeco. Totodată, retailerul operează, în franciză, magazinele de proximitate Express și Contact

Pe segmentul supermarketurilor, compania Artima, operatorul magazinelor Market, a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de un miliard de lei, în creștere cu 15% față de anul precedent, în timp ce Billa România a raportat afaceri de 1,5 miliarde de lei, în creștere cu 7% față de 2014.