Penny  Market a raportat o cifră de afaceri de 3,45 mld. lei în anul fiscal 2018, în creștere cu 15% față de rezultatele din 2017. Compania și-a propus să investească peste două miliarde de lei în următorii șapte ani în piața din România. Investițiile includ și deschiderea celui de-al patrulea centru logistic în regiunea Oltenia.

Grupul a investit în anul 2018 peste 346 mil. lei în modernizarea și extinderea rețelei, ajungând azi la un număr de 237 de magazine și trei centre logistice. De asemenea, contribuția Penny  Market la bugetul de stat al României în 2018 a fost de peste 167 mil. lei.

“Anul 2018 a fost foarte bun pentru noi. Mai mult, suntem mândri că performanțele echipei din România ne-au poziționat ca țara cu cele mai bune rezultate din punct de vedere al creșterii vânzărilor în cadrul grupului”, a declarat Daniel Gross, Director General REWE România| Penny  Market.

Planul de expansiune Penny  Market pentru următoarea perioadă vizează deschiderea a 20-25 de magazine anual, astfel încât, în 2025, rețeaua să ajungă la 400 de spații deschise. Investițiile din următorii ani includ și deschiderea celui de-al patrulea centru logistic în regiunea Oltenia, precum și lucrări de modernizare și eficientizare a întregii rețele de magazine existente. Bugetul estimat pentru implementarea acestor proiecte, în următorii șapte ani, se ridică la peste 2,32 mld lei.

În 2018, Penny  Market a inaugurat 15 noi magazine și a finalizat remodelarea a 170 de magazine în format Future Store în toată țara. Procesul de remodelare a început în martie 2015 și s-a încheiat în luna noiembrie a anului 2018 și a presupus investiții în valoare de peste 120 milioane de lei. În momentul de față, toate magazinele Penny  Market sunt construite într-un format modern.

Penny  Market a intrat pe piața din România din anul 2005, având o politică de achiziții axată pe sortimente de la producători regionali și colaborări cu producători locali. În prezent, peste 70% dintre produsele aflate pe rafturile magazinelor sunt achiziționate de la producători și furnizori locali.

Despre Penny  Market

Penny  Market este parte a grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de trei centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos (lângă Bucureşti), Turda și Bacău. În prezent, rețeaua Penny Market în România este alcătuită din 237 de magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din peste 4.500 de angajați.