Penny Market a început construcția celui de-al treilea centru logistic din România. Acesta este plasat în apropierea municipiului Bacău, ceea ce face ca Penny să fie primul retailer din piața comerțului autohton care inițiază un astfel de proiect în Moldova. Investiția totală se cifrează la peste 19 milioane de euro.

Construirea unui nou centru logistic în Moldova va aduce, în viitor, mai multe avantaje retailerului. Astfel, magazinele Penny Market din această parte a țării vor beneficia de optimizarea fluxului logistic și o eficientizare a distribuției regionale, fapt ce se traduce prin asigurarea unui nivel de prospețime și mai ridicat pentru produsele comercializate la nivelul întregii rețele de magazine.

„Suntem foarte mândri că vom inaugura acest centru. Este un moment foarte important pentru întregul business REWE in România”, spune Daniel Gross, Managing Director REWE România. „Proiectul face parte din cadrul strategiei de dezvoltare ale rețelei de distribuție Penny Market la nivel național și vine în completarea celor două centre existente din orașele Turda și București. Odată cu inaugurarea centrului logistic din Bacău, vor fi create în primă fază un număr aproximativ de 150 de locuri de muncă permanente”, a mai declarat oficialul companiei.

Deocamdată, proiectul este dezvoltat de către o firmă maghiară, cu sucursală în Cluj-Napoca, KÉSZ Holding Zrt.

Complexul logistic va dispune de o suprafață totală construită de aproximativ 19,000 m2, o înălțime de 14,5 metri și de un teren aferent de circa 8 hectare. Soluțiile tehnologice moderne implementate la nivelul complexului vor avea ca rezultat un consum redus de energie și emisii pe măsură. Astfel, iluminarea centrului se va baza exclusiv pe tehnologia LED și pe o serie de sisteme automate de comandă și control. Mai departe, instalațiile de răcire vor fi integrate într-un sistem automat de management prin intermediul căruia vor fi monitorizate constant atât temperaturile interioare, cât și cele exterioare ale zonei de refrigerare.

Penny Market

Penny Market este un concept de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România. Primul magazin de acest gen a fost deschis în România în 2005, iar acum există nu mai puțin de 175 de magazine Penny Market. În afară de acestea, REWE mai opererează în țara noastră și opt magazine XXL Mega Discount.