În aceste zile (16 – 19 martie), retailerul multi-brand de fashion Peek & Cloppenburg redeschide magazinul său din Băneasa Shopping City. Acesta a fost, de altfel, şi primul magazin deschis de marele retailer pe plan local, în aprilie 2008. Compania va mai deschide, în toamnă, două noi magazine: în Craiova și în Iași.

Cele mai recente informaţii arată că afacerile nete ale Peek & Cloppenburg SRL s-au ridicat în 2021 la 438 milioane de lei, o creştere de aproape 50% faţă de anul 2020. Profitul net pe anul 2021 a fost de peste 85 milioane de lei, pe firmă figurând un număr mediu de 354 de salariaţi.

Noul concept de magazin

La noul concept de magazin, care se întinde pe 3.805 mp, dispus pe 2 etaje, Peek & Cloppenburg a investit într-un nou mobilier, digitalizarea caselor de marcat, noi cabine de probă și în shop-urile originale pentru Boss Black, HUGO si Joop!

În magazin pot fi găsite colecții premium de la branduri de top precum: Tommy Hilfiger, Joop!, Polo Ralph Lauren, Boss Black, HUGO, Wellensteyn, Armani Exchange, Karl Lagerfeld, Calvin Klein, CK Jeans, Hugo, Versace, Marc Cain, Max Mara, Sportalm, Marc O’Polo, cât și branduri exclusive P&C, precum Christian Berg, Review, Montego, Jake*s Casual.

,,România este o piață importantă pentru noi. De aceea, vom continua să investim aici, dezvoltând mai departe noi proiecte de succes. Anul acesta în toamnă, urmează inaugurarea a două noi magazine în Craiova și Iași”, a declarat Alina Șerban Regional Sales Manager Peek & Cloppenburg.

Festivitatea de redeschidere a început joi, 16 martie și va dura până duminică, 19 martie.

Peek & Cloppenburg a intrat în România în aprilie 2008 cu magazinul din Băneasa Shopping City, apoi, după o pauză de patru ani, a deschis al doilea magazin în Constanţa, la Maritimo Shopping Center. Treptat, a ajuns să aibă în România opt magazine, patru în Bucureşti, două în Timişoara şi câte unul în Constanţa şi Cluj Napoca.

Afaceri de familie din secolul 19

Istoria Peek & Cloppenburg a început încă secolul al XIX-lea. Mai precis, în 1869, Johann Theodor Peek și Heinrich Cloppenburg au înființat primul lor magazin de modă în Rotterdam. Cei doi comercianți germani de îmbrăcăminte se mutaseră din Westfalia în Țările de Jos, așa cum făcuseră mulți alții în acele vremuri, inclusiv familia Brennikmeyer, care mai târziu a fondat cel mai important grup german de retail textile și cel mai important concurent al lui Peek & Cloppenburg. Cu toate acestea, fiul lui Heinrich Cloppenburg, James, s-a mutat înapoi în Germania, iar în martie 1901 a fondat Peek & Cloppenburg în Germania. În același an s-au deschis primele magazine Peek & Cloppenburg în Schadowstrasse din Düsseldorf și în Gertraudenstrasse din Berlin. De atunci a deschis peste 100 de unităţi în Germania mai ales dar şi în Europa Centrală şi de Est. Temporar cel puţin, afacerile din Germania ale marelui retailer sunt afectate de un proces de insolvenţă. Pentru România însă, mulţi aşteaptă noile deschideri din toamnă.