Fondul de investitii Equest Balkan Properties (EBP) este in faza finala de vanzare a parcului comercial Vitantis Shopping Center, catre Revetas Capital, companie specializata in achizitia de proiecte imobiliare cu dificultati financiare, potrivit Mediafax.

Centrul comercial cu o suprafata inchiriabila de 36.000 de metri patrati si un grad de ocupare de 70% (avand drept chiriasi pe Carrefour, Casa Rusu, Praktiker, Domo) are datorii cumulate de peste 44 de milioane de euro, cea mai mare parte din doua credite de la UniCredit Bank. Fondul urmeaza sa preia datoriile, sa incerce sa le restructureze si, de asemenea, sa repozitioneze centrul comercial.

Revetas Capital, activa in Europa Centrala si de Est si cu birouri la Londra, Bratislava, Viena, Cracovia si Bucuresti administreaza un vehicul de investitii cu un capital de 40 de milioane de euro, iar in prezent este in curs de strangere de fonduri pentru un alt vehicul, cu o tinta de capitalizare de 200 milioane de euro.

Equest a achizitionat Vitantis Retail Park in decembrie 2006 pentru 31,6 milioane de euro, in care a mai investit peste 30 de milioane de euro dintr-un credit de la UniCredit Bank. Equest Balkan Properties a vandut in urma cu trei luni proiectul Moldova Mall din Iasi.