Un studiu efectuat de Centre for Economics and Business Research (CEBR) pentru Grupul PayPoint releva faptul ca un numar din ce in ce mai mare de consumatori solicita metode diversificate pentru efectuarea platilor.

Cercetarea a aratat ca platile non-card non-cash (ce includ platile de pe dispozitive mobile) vor creste de la 9.3% din totalul tranzactiilor in momentul de fata, la 19.6% pana in 2019 si comerciantii vor avea de castigat daca accepta metodele de plata preferate de consumatori, in loc sa restrictioneze aceste canale. 

Cea mai puternica preferinta pentru cumparaturile de pe dispozitive mobile o au tinerii, insa nu numai acestia. O treime din cei cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani au cumparat bunuri si servicii folosind un dispozitiv mobil dupa ce au vazut o oferta sau o reclama. Totodata, aproximativ o cincime din consumatorii cu varste de peste 55 de ani au declarat ca ar face cumparaturi cu ajutorul unui dispozitiv mobil.

“Companiile nu isi mai permit sa limiteze optiunile de plata disponibile consumatorilor. Studiul nostru a demonstrat faptul ca, indiferent de varsta sau experiente, oamenii vor sa faca plati rapid si simplu si vor cumpara din alta parte daca nu le sunt satisfacute asteptarile,” a declarat Scot Corfe, Managing Economist, CEBR.

Motiv pentru care PayPoint a anuntat fuziunea dintre diviziile sale de plati online si plati mobile, ce au functionat anterior sub denumirile PayPoint.net si PayByPhone. Noua companie se numeste PayPoint Mobile and Online si va furniza solutii ce acopera intreaga experienta de cumparare, din momentul in care consumatorul initiaza tranzactia, pana la procesarea platii.

Dan Salmons, Managing Director al PayPoint Mobile and Online, a declarat: „Consumatorii doresc ca experienta unei plati mobile sau online sa fie cat mai comoda, simpla si lipsita de complicatii. Ca atare, multe organizatii realizeaza subit ca au nevoie de solutii de plata sofisticate, care pot tine pasul cu schimbarile rapide inregistrate in tehnologie, in comportamentul consumatorilor si legislatie.”