Productia de branzeturi FrieslandCampina Romania de la Carei si activitatea de taiere si ambalare a branzei de la Tirgu Mures vor fi relocate la fabrica din localitatea clujeana Baciu cel mai devreme la 1 ianuarie 2015. Potrivit companiei, consumul de produse lactate a scazut cu mai mult de 6% pe an in ultimii cinci ani, fortand astfel compania sa opereze sub capacitatea de productie in toate fabricile.
In acest moment, fabrica din Carei opereaza la mai putin de 30% din capacitate.
“Conditiile de piata dificile, provocate in special de cererea extrem de scazuta, obliga FrieslandCampina Romania sa adopte aceste masuri. Odata cu relocarea capacitatii sale de productie, compania isi va imbunatati eficienta si performanta, atat in prezent, cat si in viitor. Compania va continua sa investeasca in cresterea brandului Napolact si in imbunatatiri tehnologice”, se spune in comunicatul companiei.
Potrivit sursei citate centralizarea productiei de branzeturi intr-un singur loc va sprijini compania sa-si imbunatateasca performanta.
“Decizia nu a fost una usoara si este gestionata cu o atentie speciala privind drepturile angajatilor. Principala noastra preocupare este grija pentru oamenii nostri si vom oferi tot sprijinul nostru celor afectati de acest proces’, a declarat Jan Willem Kivits, directorul general al FrieslandCampina Romania.
In acest moment, in fabrica din Carei lucreaza aproximativ 130 de persoane, care vor primi tot sprijinul companiei in conformitate cu contractul colectiv de munca, inclusiv plati compensatorii si asistenta in identificarea noilor locuri de munca.
Principalul obiectiv al procesului de centralizare este reducerea capacitatii de productie excedentare si cresterea eficientei, ceea ce va permite companiei sa continue sa investeasca in brandul Napolact si in noi tehnologii.