In ultimul an Carrefour  Romania a colectat printr-un proiect pilot de colectare a deseurilor 402.206 unitati de PET-uri si doze 176.229 kg de DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) si carton .   

Anul trecut, in data de 5 iunie 2013, la Buzau, Carrefour a lansat in colaborare cu Primaria Municipiului Buzau si Green Group proiectul pilot de colectare inteligenta a deseurilor SIGUREC 1 prin care se pot colecta deseuri constand in: PET-uri, doze de aluminiu, butelii de sticla, butelii PE, PP, Tetra Pack, folii ambalaj PE, PP, hartie, carton si deseuri de echipamente electrice si electronice.

In paralel, Carrefour si Green Group au testat si solutia de colectare de PET-uri si doze de aluminiu in Carrefour Baneasa si Carrefour Braila cu ajutorul unor masini speciale dispuse in interiorul centrelor comerciale.

„Avand in vedere rezultatele foarte bune inregistrate la Buzau, Braila si Bucuresti Baneasa, dorim sa extindem acest sistem si pentru celelalte hipermarketuri Carrefour din tara” a declarat Andreea Mihai, Director Marketing al Carrefour Romania.

Sucessul s-a datorat si faptului ca publicul larg a constientizat ca deseurile sunt purtatoare de valoare, prin oferirea de vouchere valorice care pot fi folosite la cumparaturi in magazinele Carrefour:  0,05 lei/PET, 0.03 lei/doza aluminiu, 0.01 lei/butelie de sticla si o valoare variabila per kg, pentru DEEE-uri, in functie de tipul aparatului predat (ex: frigider 0,8 RON/kg, fier de calcat 0,6 RON/kg, laptop 1,5 RON/kg.)