Minidronele Rolling Spider si Jumping Sumo controlate de pe smartphone si tableta si pot fi utilizate pentru realizarea de fotografii sau clipuri video au aparut in oferta operatorului de telecomunicatii Orange romania. Preturile variaza intre 109- si 169 de euro.

Rolling Spider se poate deplasa atat in aer, cat si pe sol, pe pereti si chiar pe tavan. Aceasta este echipata cu o camera verticala, pozitionata sub fuselaj, care o ajuta sa se stabilizeze in timpul zborului si sa realizeaze fotografii in aer liber sau in interior. Drona are autonomie de 8 minute si functioneaza cu o baterie reincarcabila.

Jumping Sumo este echipata cu doua roti retractabile, se poate deplasa cu o viteza maxima de 2 metri/secunda si are o autonomie de 20 de minute. Aceasta este echipata cu obiectiv superangular care trimite imagini video in direct pe ecranul smartphone-ului sau tabletei pilotului si poate realiza fotografii si videoclipuri pe care le poate stoca pe un stick micro-USB conectat in prealabil la ea.