Baile si bucatariile se afla pe primele pozitii cand vine vorba de lucrarile de renovare realizate intr-un apartament, in timp ce in cazul unei case proiectele de termo si hidrorizolare a peretilor si a acoperisurilor sunt prioritare, potrivit unei analize realizate de Sika Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de materiale chimice pentru constructii.

Petrisor Grindeanu, National Sales Manager-Distribution-Sika-Romania„In functie de tipul de locuinta pe care il detin, romanii isi prioritizeaza investitiile in renovare in asa fel incat sa raspunda principalelor nevoi. Astfel, pentru un apartament dorinta de improspatare a ambientului sau micile accidente precum infiltratiile sunt motivele principale pentru renovarea baii si a bucatariei, urmate de balcon”, a declarat Petrisor Grindeanu, National Sales Manager Distribution Sika Romania.

Situatia se schimba in cazul romanilor care detin o casa. Astfel, acestia opteaza in principal pentru renovari care au ca principal scop cresterea confortului. In acest sens, principalele proiecte de renovare in care investesc sunt termoizolarea si hidroizolarea acoperisului, a peretilor si, nu in ultimul rand, a fundatiei.

„De asemenea, sigilarile sunt o alta categorie de lucrari des intalnite mai ales la proprietarii de case. Deoarece nu acorda din primul moment o importanta crescuta acestui aspect, lucrarile se degradeaza rapid din cauza sigilarilor defectuoase si atrag, astfel, necesitatea unei renovari”, a mai spus reprezentantul companiei.

In ceea ce priveste cele mai importante sume investite in renovare, adezivii pentru termoizolare atrag cel mai mare buget datorita cantitatii mari ce este necesara intr-o lucrare, urmati de mortarele pentru hidroizolare si membranele lichide. Adezivii pentru gresie si faianta folositi in renovarea bailor si a bucatariilor sunt pe pozitii inferioare din cauza cantitatii mici necesare.