McDonald’s vrea sa-si dubleze numarul de cafenele din Romania pana la sfarsitul anului viitor, la 20 de unitati, dintre care patru vor fi deschise in acest an, potrivit Mediafax.

Lantul va deschide pana la finele anului patru cafenele McCafe, din care doua in Bucuresti si cate una la Ploiesti si Targu Mures.

“Vrem sa devenim un lant relevant de cafenele in Bucuresti. Tinta noastra este sa ajungem la 20 de cafenele in Romania pana la sfarsitul anului. Investitia difera foarte mult de la locatie, la locatie”, a declarat pentru MEDIAFAX Daniel Boaje, directorul general al McDonald’s Romania.MC Cafe

In cautare de terenuri, pentru deschiderea de noi restaurante

In ceea ce priveste planurile privind deschiderea de noi restaurante in Romania, Boaje a mentionat ca in prezent compania cauta terenuri, iar investitiile vor avea loc in momentul in care vor fi gasite locatiile potrivite.

“Nu am deschis niciun restaurant nou in acest an, iar anul trecut am deschis doua. In schimb, am finalizat modernizarea a patru restaurante, iar procesul continua. Cautam terenuri pentru noi restaurante in Bucuresti si in marile orase, insa este destul de dificil sa gasim ceea ce ne trebuie, respectiv loturi de 2.500-3.000 de metri patrati in amplasamente foarte bune. Piata terenurilor este inca in asteptare”, a adaugat Boaje.

McDonald’s detine in prezent o retea de 67 de restaurante in Romania, iar cifra de afaceri a totalizat anul trecut 94,8 milioane de euro, in crestere cu aproape 6% fata de 2012.