Lantul de supermarketuri PROFI a inaugurat primul magazin verde din retea care isi produce singur apa calda si energia necesara iluminatului si instalatiilor frigorifice.

Profi Magazin verde Magazinul are o suprafata totala de 512 m.p. si cu o sala de vanzari de 385 m.p. si este amplasat la Lipova, judetul Arad.

Magazinul poate sa isi produca singur aproape toata energia pentru o mare parte a zilei, in fiecare zi.

“Cautam in permanenta modalitati prin care magazinele noastre sa devina mai flexibile si mai bine adaptate nevoilor unei societati care se schimba in ritm rapid,” a declarant Pawel Musial, Directorul general PROFI Rom Food. “Daca ne gandim doar la acest an, am dat nastere unui concept de magazin modular care poate fi adaptat astfel incat sa permita retailului modern sa ajunga in zone pana acum inaccesibile unor astfel de magazine, iar acum iata, va prezentam si primul dintr-o lunga serie de magazine capabile sa-si genereze singure energia de care au nevoie.”

Lantul a mai inaugurat alte doua magazine PROFI la Negresti-Oas si Turceni.

Cel din Negresti-Oas, judetul Satu Mare, se afla pe Strada Pietei nr. 1A, la parterul unei cladiri comerciale. El se prezinta in formatul standard si are o suprafata totala de 557 m.p., din care sala de vanzari acopera 410 m.p.

Magazinul din Turceni, judetul Gorj, functioneaza tot la parterul unei cladiri comerciale de pe strada Sanatatii si se prezinta tot in formatul standard. Are o suprafata totala de 650 m.p., iar sala de vanzari masoara 465 m.p.