Ideea hainelor personalizabile cu ajutorul tehnicii digitale bantuie gandurile designerilor si retailerilor de multa vreme.

S-au incercat mai multe variante, de la haine-arici acoperite cu leduri, la rochii umplute cu un lichid special care sa-si schimbe culoarea in functie de necesitati. Toate inovatiile au picat insa testul societatii, fiind total incomode. Cine ar vrea sa poarte un tricou rigid cu leduri sau o rochie prea grea sa o porti?

La inceputul anului 2014 a fost lansata inventia TshirtOS 2.0, un tricou care va putea sa schimbe lumea traditionala a modei. Tricoul inteligent dezvoltat de Cutecircuit poate nu numai sa transmita muzica, mesaje sau sa faca fotografii, dar poate fi si spalat si.. purtat cu usurinta datorita flexibilitatii sale.

Tricoul poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii de pe orice iPhone si are incorporat o camera, un microfon, un accelerometru si o pereche de boxe. Tehnologia permite astfel purtatorului sa aiba un tricou cu totul personalizat in timp real cu imagini si muzica, putand fi conectat la internet.

“TshirtOS 2.0 este un nou mod prin care oamenii pot crea si se pot exprima prin moda. Tricoul e flexibil si usor de purtat, iar cumparatorul nu va simti multitudinea de tehnologii utilizata de acesta”, a declarat Alison Lewis, fondatorul SWITCH.

Tricoul detine un ecran cu 896 de leduri de o dimensiune de 28*32 mm ce permite controlul luminozitatii. Durata de viata a bateriei este de aproximativ sase ore. Tricoul se poate spala la 30 C.

Pe piata au fost deja lansate 25 de astfel de tricouri pentru promovare.

Mai mult, cei de la Switch pregatesc si o geanta cu fete folosing aceleasi tehnologii care s-ar adapta perfect la nevoile si crativitatea oricarei femei.