Fornetti Romania, unul dintre cel mai cunoscute lanturi de patiserii, incearca sa iasa din insolventa in acest an, dupa ce anul trecut a fost primul an cu profit de la inceputul procedurii de reorganizare din 2011, potrivit Mediafax.

FornettiAstfel, daca in 2013 Fornetti Romania a avut o cifra de afaceri de 70,5 milioane lei si pierderi de 5,6 milioane lei, in 2014 lantul a inregistrat o cifra de afaceri de 100 milioane de lei si un profit de aproximativ 2,3 milioane de lei.

“Compania a respectat planul de reorganizare, nu a acumulat datorii noi si a redus sub jumatate nivelul datoriilor fata de 2011. Planul de reorganizare se va finaliza pe data de 31 mai 2015, cu sanse ridicate de a iesi din reorganizare”, se arata intr-un comunicat al lantului de patiserii.

Cresterea de 40% a fost determinata de deschiderea unor magazine noi, dar si introducerea a sapte produse noi in fabrica din apropierea Timisoarei.

“Partenerii aflati in sistem au beneficiat de posibilitatea deschiderii de noi magazine fara achitarea taxei de franciza”, potrivit sursei citate. In retail au fost incheiate parteneriate cu cele mai importante retele de magazine, mai arata Fornetti.

Anul trecut lantul a vandut 6.700 de tone.