Sistemul Coca-Cola din România, format din Coca-Cola România și Coca-Cola HBC România, a inaugurat ieri o nouă linie de îmbuteliere a apei la fabrica din Poiana Negrii, județul Suceava, cu o capacitate maximă de producție de 1,3 milioane de litri de apă pe zi. Valoarea totală a investiției se ridică la 11 milioane de euro.

Investiţia a acoperit o nouă linie de îmbuteliere, modernizarea unei alte linii de producție și mărirea capacității de depozitare, cea din urmă generând o creștere cu 10% a numărului de locuri de muncă.

Noua linie de îmbuteliere inaugurată ieri are o capacitate de îmbuteliere mai mare cu 44% față de cea anterioară, păstrând consumul de energie la același nivel datorită unei eficiențe energetice mult îmbunătățite.

Totodată, noua investiție va determina o reducere a consumului de apă folosită în procesul de producție cu până la 6%.

Sistemul Coca-Cola din România este prezent pe piața locală de peste 27 de ani.

„Noua linie de producție este mai rapidă, mai performantă și are un impact redus asupra mediului înconjurător, prin folosirea unei cantități mai mici de apă și printr-o eficiență energetică crescută”, a declarat Jovan Radosavljevic, Directorul General al Coca-Cola HBC România.

„Sistemul Coca-Cola România înseamnă mai mult decât cele aproape 450 de milioane de euro pe care le generăm aici în fiecare an. Înseamnă, în primul rând, un parteneriat pe termen lung între Coca-Cola și România, care ține cont de nevoia românilor de a consuma o apă de calitate într-un mod responsabil față de mediu. Iar această nouă investiție de peste 11 milioane de euro este încă o dovadă a importanței pe care o acordăm acestui parteneriat. De aceea, Dorna este îmbuteliată exclusiv în Plant Bottle, un ambalaj realizat în proporție de până la 30% din plante, 100% reciclabil”, a declarat Miruna Smeureanu, Director de Marketing al Coca-Cola România.

Amintim că în urmă cu aproape doi ani, au fost investiți 7 milioane de euro pentru o nouă linie de producție în fabrica de la Timișoara. Astfel că, în total, Sistemul Coca-Cola a realizat investiții cumulate în valoare de peste 210 milioane de euro pe piața locală din 1991 până în prezent.

Coca-Cola HBC deține trei fabrici în România: la Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii. În fabrica de la Poiana Negrii sunt în prezent trei linii de producție – două pentru ambalaje PET și una pentru ambalaje reutilizabile din sticlă (0,33 litri și 0,75 litri) și sunt îmbuteliate brandurile Dorna – Izvorul Alb (apă plată), Dorna (apă carbogazoasă) și Poiana Negri (apă carbogazoasă).

Despre Compania Coca-Cola

Coca-Cola oferă consumatorilor din peste 200 de țări mai mult de 500 de mărci de băuturi răcoritoare. Alături de mărcile Coca-Cola, portofoliul include mărci precum băuturile pe bază de plante AdeZ, ceaiul verde Ayataka, apele Dasani, sucurile și nectarurile Del Valle, Fanta, cafeaua Georgia, ceaiurile și cafelele Gold Peak, Honest Tea, smoothie-urile și sucurile innocent, sucurile Minute Maid, băuturile pentru sportivi Powerade, sucurile Simply, smartwater, Sprite, vitaminwater și apa de cocos Zico.

Împreună cu partenerii de îmbuteliere, vorbim de peste 700.000 de angajați, compania oferind oportunități economice comunităților locale din întreaga lume.

În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor către consumatori.

Pe plan local, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său, Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România.

Conform studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România”, realizat pe baza datelor financiare din 2015, prezenţa acestui sistem pe piaţa locală generează o valoare adăugată de 448 milioane de euro, echivalentul a 0,3% din PIB.

Despre Coca-Cola HBC România

Coca Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca Cola, având vânzări de peste 2 miliarde de unități.

Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, deservind o populație de aproximativ 590 milioane de oameni.

Coca Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea.

În România, Coca-Cola HBC România este liderul industriei de băuturi, fiind cel mai mare exportator din domeniu, cu o pondere de aproximativ 30% din exporturile de băuturi.