Magiunul din prune Topoloveni, sofranul de la Asociatia Krokos Kozanissi si producatorii de branza greceasca Kourellias  vor fi promovate impreuna in Orientul Mijlociu si SUA cu ajutorul unui program european pentru promovarea produselor agricole, in valoare totala de 3,84 milioane de euro, potrivit Agerpres.

UE finanteaza 50% din costul programului, urmand ca 30% sa fie acoperiti de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, iar 20% de producatorul Sonimpex Topoloveni. Producatorul roman Sonimpex Topoloveni a primit un buget de 544.204 de euro.

“Programul de promovare include participarea la targuri, degustari si prezentari ale produselor care fac parte din proiect. Dubaiul reprezinta principala zona pe care se vor concentra actiunile acestui program, dupa ce producatorii au facut o analiza si au constatat ca aceasta piata este una cu potential foarte mare in urmatorii ani, consumatorii fiind oameni cu un nivel de trai ridicat, cunoscatori si tot mai interesati de produsele alimentare sanatoase’, mentioneaza Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei.