Retailerul de jucarii Noriel va deschide in 2015 trei magazine de dimensiuni mari – Noriel Mega Store, cu suprafete intre 750 si 1.000 metri patrati, o investitie totala estimata la un milion jumatate de euro. Sunt de asemenea planificate investitii in magazine mai mici, dar si in serviciul de pickup in store a comenzilor online.

 Noriel - AFI Pallace Cotroceni Bucuresti (Matius, tu stii regulile: locatie, accesibilitate, lumina” Cristian CONSTANTINESCU, general manager Noriel Toys“In 2015 vom deschide trei locatii ancora mari (Noriel Mega Store), cu suprafete intre 750 si 1.000 metri patrati. Vom deschide insa si magazine in formatul nostru clasic de jucarii unde vedem o oportunitate si nu putem fi prezenti cu formatul mare, poate in orase mai mici, cu putere mai mica de cumparare, care nu pot sustine magazine mari. Intr-un magazin mare investim cam jumatate de million de euro”, a declarat pentru Mediafax directorul general al Noriel, Cristian Constantinescu.

La acest moment Noriel are 44 de magazine, patru din ele fiind deschise in 2014.

Crestere a vanzarilor cu peste 60% in mediul online

Anul trecut Noriel a inregistrat o crestere de peste 60% a vanzarilor online comparativ cu 2013, motiv pentru care Noriel va investi din 2015 intr-un serviciu de pickup in store, prin care clientii vor putea ridica din magazine ce comanda online.

Productie proprie

Noriel detine o fabrica in Filipestii de Padure, in judetul Prahova, unde produce in special jocuri de societate si puzzel-uri, fabrica ce va fi relocata si extinsa in aceeasi localitate.

“Unele jucarii sub brand propriu le producem cu partenerii chinezi, pur si simplu pentru ca standardul de cost si calitate este unul foarte bun si din pacate pe piata noastra nu am gasit solutii, iar unele le producem in fabrica noastra din Filipestii de Padure, unde producem tot ce inseamna jocuri de societate si puzzle-uri. Vrem sa producem si alte jucarii aici, mai ales din cauza cererii in crestere, problema este ca sunt multe categorii in care este absolut imposibil. Poate ca din art & craft vom face mult mai mult”, a spus Constantinescu.