Philip Morris International începe producția de produse din tutun cu potențial de risc redus, HEETS, în fabrica din Otopeni. Până la finalul anului viitor, Philip Morris International intenționează să aibă o capacitate anuală globală de producție de aproximativ 100 miliarde de unități – HeatSticks. Țigaretele HEETS produse la Otopeni vor deservi o bună parte din piețele din Europa și din Asia.

În luna iulie a acestui an, Philip Morris International a anunțat că va investi 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni într-o unitate de producție a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu IQOS, dispozitivul revoluționar al Philip Morris care încălzește tutunul în loc să îl ardă. Mai mult decât atât, compania a precizat că această investiție presupune și crearea de 300 noi locuri de muncă, adițional celor peste 670 de angajați actuali ai fabricii.

„Dintre fabricile care au început, în acest an, procesul de transformare din unități care produc țigarete în fabrici care produc rezerve din tutun pentru IQOS, fabrica din Otopeni este prima care a început producția. Fabrica din România va deservi mai multe piețe din Uniunea Europeană, dar și din Asia, unul dintre primele exporturi fiind către Japonia”, a declarat Herman Van Staalduinen, Operations Director Philip Morris România.

Procesul retehnologizării fabricii din România a fost început anul acesta. În 2017, fabrica a trecut printr-o prima fază a transformării, care a presupus instalarea de echipamente tehnologice noi, cu ajutorul cărora a fost demarată o primă fază a producției. O altă etapă importantă în procesul de transformare a presupus recalificarea profesională a angajaților actuali, aceasta presupunând training-uri și schimburi de experiență la fabrica din Bologna și la centrul de cercetare și dezvoltare din Elveția, precum și training-uri locale.

Până în 2020, în fabrica din Otopeni va fi finalizat procesul de transformare prin extinderea cu încă o secție de procesare a tutunului. Fabrica Philip Morris International din România este una dintre cele mai performante din ecosistemul Philip Morris International, aceasta beneficiind, de-a lungul timpului, de investiții constante în liniile de producție.

„Poziționarea fabricii în context geografic și performanțele acesteia demonstrate de-a lungul timpului sunt atribute ce au făcut firească decizia de a investi în România. Cei peste 3.7 milioane de utilizatori IQOS la nivel global și numărul în creștere continuă a celor care aleg această metodă de a consuma tutunul la nivel local nu fac decât să certifice viziunea pe termen lung pe care ne-am asumat-o, de a contribui la crearea unui viitor fără fum, în România”, a adăugat Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris România.

De la lansarea pe piața din România, în noiembrie 2015, IQOS a înregistrat rezultate foarte bune, fiind primul produs de pe piața locală ce încălzește tutunul, având astfel potențial de reducere a riscurilor asociate fumatului. Dacă în 2016 IQOS a fost comercializat cu precădere online și în București, de la începutul acestui an IQOS este comercializat și în principalele 16 orașe din țară. IQOS va fi disponibil până la finalul anului în aproximativ 35 de piețe la nivel global.

Începând cu anul 2008, Philip Morris International a angajat peste 400 de oameni de știință și a investit peste 3 miliarde de dolari în cercetare si în dezvoltarea de noi produse. Rezultatele cercetărilor care au evaluat potențialul de risc redus al IQOS sunt foarte promițătoare, iar compania împărtășește în mod deschis metodologiile, stadiile studiilor, precum și concluziile lor, pentru a fi reexaminate și verificate independent de către terți.