Burgerii, shaorma, puii si cartofii prajiti sunt preferatele romanilor pentru consumul “din mers”.

MC DonaldsPotrivit unui studiu Gfk topul celor mai populare locuri de cumparare a unei mese sau gustari in afara casei este:
1. McDonald’s
2. KFC (Kentucky Fried Chicken)
3. Shaormerii
4. Pizzerii
5. Fornetti
6. Fast-food-uri independente
7. Cafenele/Snack-baruri/ Bufet
8. Spring Time
9. Subway
10. Viva (benzinariile OMV)

Fast-food-urile sunt frecventate cu precadere de catre barbati, in timp ce femeile opteaza mai degraba pentru patiserii sau covrigarii. Cei mai multi dintre clientii acestor locatii au intre 25-34 de ani.
Pizzeriile, inclusiv cele cu livrare la domiciliu, sunt pe locul trei in topul preferintelor si au un public mai tanar, pizza fiind consumata cu precadere de cei intre 18 si 24 de ani. Pizzeriile sunt si optiunea cea mai des intalnita la persoanele cu venituri peste medie, in timp ce persoanele cu venituri foarte mici aleg patiseriile.

Acestea din urma sunt la fel de populare ca si fast-food-urile in localitatile medii (intre 50.000 si 200.000 de locuitori), in vreme ce pizzeriile sunt preferate in orasele mari, cu peste 200.000 de cetateni, exceptand capitala.

Studiul a fost realizat de GfK Romania pe un esantion de 1.000 de respondenti din toata tara, cu varsta de peste 15 ani. Metoda folosita este cea a interviurilor fata in fata si are o marja de eroare de+/- 3%.