Retailerii internationali, tot mai interesati sa deschida un magazin in Romania

Romania ocupa locul 22 din 67 in topul mondial al tarilor unde cei mai importanti retaileri vor sa se extinda in acest an. A urcat 13 pozitii fata de 2014.

Palas Mall

Compania de consultanta imobiliara CBRE a intervievat retailerii din Europa, America si Asia pentru a afla numarul de magazine pe care acestia vor sa le deschida in acest an si pietele de care sunt interesati. Romania a fost indicata de 9% dintre retaileri ca posibila tinta pentru investitii in acest an, potrivit Mediafax. Romania a urcat astfel 13 pozitii fata de clasamentul de anul trecut, unde se plasa pe locul 35.

Potrivit acestui studiu, Romania este mai atractiva decat Slovacia si Slovenia, unde 8%, respectiv 7% dintre companii vor sa se extinda in acest an, Grecia (6%) si Bulgaria (4%), in timp ce Cehia (13%) si Polonia (14%) se plaseaza inaintea pietei romanesti.

Cap de lista este Germania ce si-a pastrat pozitia dominanta, pentru al doilea an consecutiv, ca cea mai populara destinatie comerciala din lume, 40% dintre retailerii chestionati urmand sa deschida un magazin in aceasta tara in 2015. Marea Britanie se afla pe locul secund, cu 33% dintre retaileri, iar Franta pe trei, cu 31%.Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Retailers.ro © 2021 All Rights Reserved