Centrul comercial Galleria din Buzau a fost cumparat de grupul Eurosting  de la dezvoltatorul Globe Trade Center (GTC) Real Estate.

Galleria SuceavaInaugurat in anul 2008, acesta are o suprafata inchiriabila de 14.000 mp, iar printre chiriasii existenti se numara Leonardo, TinaR, Fox, Casa Rusu, Flanco, Adidas.

Grupul Eurosting activeaza pe piata romaneasca in domeniul productiei si comercializarii produselor de prevenire si stingere a incendiilor si deruleaza afaceri de circa 8 milioane de euro anual.

“Vom prelua toate contractele de inchiriere existente in acest moment, iar activitatea Centrului Comercial Galleria Buzau va suferi un proces de eficientizare comerciala in perioada imediat urmatoare, inclusiv de repozitionare pe piata si rebranding, astfel incat sa devina o atractie de retail semnificativa in zona”, a declarat Mihai Suteu, directorul de comunicare al grupului Eurosting.

“Aceasta este prima tranzactie majora in retail din 2015. Avem semnale optimiste pentru zona de fuziuni si achizitii in continuare, din diverse domenii de activitate si credem ca anul acesta vom asista la cateva tranzactii semnificative in piata”, a declarat Codrin Matei, managing partner, Crosspoint Investment Banking & Real Estate, ce a acordat asistenta privind procesul de finantare si consiliere privind structurarea financiara a tranzactiei.

Alte doua proiecte alte GTC – Galleria Arad si Galleria Piatra Neamt cu o suprafata totala de 45.000 mp valorau la sfarsitul anului 2014 aproximativ 8,5 milioane de euro, fata de un an in urma cand valorau 35 de milioane, potrivit raportului anual al grupului GTC.

Desi au o rata de ocupare de 88%, iar durata contractelor era de 4,5 ani, valoarea acestora este intr-o continua scadere de cand grupul a luat decizia sa nu mai sprijine activele neperformante si sa le vanda.

Chiria medie generata de portofoliul de retail este de 4 euro/ mp/luna.